VISA Electron MasterCard VISA JCB Dankort + VISA/Dankort Maestro

Alteya Organics

Skapad den under Alteya Organics

Alteya Organics
Bäroljor, basoljor eller bäroljor ... Kärt barn har många namn.
Vad man än kallar dem så är det vegetabiliska oljor som med sin förmåga att försörja sig har ett brett användningsområde, både ensamma och i samspel med till exempel eteriska oljor.

Bäraroljorna används ofta för att späda ut de mer koncentrerade och kraftfulla eteriska oljorna; till exempel i samband med aromaterapi.

Det finns många användningsområden med bäraroljorna:
Såsom ansiktsolja, kroppsolja, hårolja, nagelolja, handolja.

Ekologisk acaiolja kommer från frön från växten Euterpe Oleracea och extraheras genom kallpressning. Den ekologiska acaioljan återfuktar och återfuktar både hud och hår och används flitigt i kosmetika som en viktig ingrediens i produkter som anti-aging krämer, lotioner, balsam m.m.
Aciaolja används som anti-aging, antioxidant, jämnar ut huden, pigmentering, lättar upp ärr, stärker hår, främjar hårbottens hälsa. Aciaolja kan blandas med andra oljor och eteriska oljor om det behövs.
Hudtyp: känslig och mogen hud

Ekologisk aprikoskärnolja tillverkas genom kallpressning.
Den är rik på essentiella fettsyror och är känd för sin förmåga att penetrera och ge näring till huden utan att lämna en fet känsla.
Aprikoskärnolja är känd för sina återfuktande och vitaliserande egenskaper.
Den är också mycket lämplig som ansiktsolja, kroppsolja, massageolja och sminkborttagare och kan användas hemmagjorda ansikts- och kroppsvårdsprodukter

Ekologisk avokadoolja utvinns från frukten från Persea Americana-växten genom kallpressning. Avokadoolja är mycket rik på vitaminer, mineraler och fettsyror, och har god effekt på hud, hår och naglar.
Applikationstips:
Som ansiktsolja bör den appliceras på lätt ångad och fuktig hud direkt efter badet eller efter rengöring av huden, 3-6 droppar värms upp mellan händerna och masseras in i den varma huden.
Som kroppsolja används den på fuktig hud direkt efter badet.
Som hårolja värms några droppar upp mellan händerna och kramas in i håret.
Som nagelolja, massera in 1 droppe olja väl in i nageln och nagelbandet, helst dagligen eller flera gånger i veckan
Avokadoolja kan blandas med eteriska oljor om det behövs.
Hudtyp: Alla

Ekologisk baobabolja kommer från fruktfrön från Adansonia Digitata-trädet och extraheras genom kallpressning.
Oljan har ett högt innehåll av vitamin A, D, E, F, betakaroten, aminosyror, vinsyra, Omega 3, 6 och 9 som är viktiga för en frisk hud.
Baobabolja är känd för sina utmärkta fuktgivande egenskaper på hud och hår, samtidigt som den hjälper problematisk hud och atopiskt eksem.
Baobabolja kan blandas med andra oljor och eteriska oljor om det behövs.
Ekologisk gurkörtsolja (Borago Officinalis - Wheel Crown) är en mild olja med ett högt innehåll av gamma-linolensyra (fleromättad omega-6 fettsyra) som är välgörande för uttorkad, känslig eller irriterad hud.
Den närande oljan har en positiv effekt på hudens konsistens, smidighet och fuktförlust, varav den senare är förknippad med torr hud.
Gurkörtsolja kan användas för alla hudtyper, men är särskilt bra för torr och mogen hud.
Den har antiinflammatoriska egenskaper, lämplig för hudproblem och behandling av ärr.
Oljan kan med fördel blandas med andra anti-aging serum och ögonkonturserum.

Ekologisk ringblommaolja (ringblomma) kommer från blommorna av växten Calendula Officinalis.
Ringblommorna odlas på Ateya Organics egna ekologiska gårdar och skördas för hand och bearbetas på vår egen destillationsanläggning.
Oljan lugnar, reparerar huden och har en antibakteriell effekt, samt hjälper huden för snabbare sårläkning.
Den passar alla hudtyper, men rekommenderas främst för torr hud.
Calendulaolja hjälper huden att hålla sig fräsch och skyddar den från uttorkning och för tidigt åldrande.

Ekologisk Camellia fröolja (Camellia Oleifera) är en bärarolja med fuktgivande och antioxiderande egenskaper.
Oljans molekylära struktur liknar talg, vilket gör att den lätt absorberas och tränger in i de djupare hudlagren utan att lämna huden fet.
Denna milda olja är packad med antioxidanter, omega 3, 6 och 9 fettsyror, växtkollagen och squalen som bidrar till en vacker hy.

Ekologisk Ricinolja (ricinolja) utvinns från frön från Ricinus communis-växten genom kallpressning.
Ricinolja är en mycket populär olja inom kosmetikaindustrin eftersom den hjälper till att främja den vita färgen på krämen och skimret av ögonskuggor, läppstift och annan makeup.
Applikationstips:
Som ansiktsolja bör den appliceras på lätt återfuktad hud direkt efter badet eller efter rengöring av huden, 3-6 droppar värms upp mellan händerna och masseras in i den varma huden.
Som hårolja värms några droppar upp mellan händerna och kramas in i håret.
Den kan även användas som serum på ögonbrynen då den främjar hårväxten och ger en djupgående vård av hårstråna.
Ricinolja kan blandas med andra oljor och eteriska oljor om det behövs.

Ekologisk Chiafröolja (Salvia Hispanica) är en bärande olja med djupa fuktgivande egenskaper.
Med sin unika komponentprofil är chiaolja lämplig för både hud och hår.
Den närande Chiafröoljan är rik på omega-3 och är känd för att förbättra hudbarriären samt begränsa fuktförlusten.
Hudtyp: Alla

Ekologisk Evening Primrose oil framställs av frön från Oenothera Biennis-växten och olja utvinns genom kallpressning under en temperatur på 40 grader och utan ljus och luft.
Evening Primrose oil är rik på vitamin E och omättade fettsyror. Oljan är mer stabil jämfört med andra basoljor.
Den håller huden elastisk, näring och förhindrar för tidigt åldrande av huden.
Evening Primrose oil kan blandas med andra oljor vid behov.
Hudtyp: känslig och mogen hud

Ekologisk linfröolja (linfröolja) extraheras från fröna från Linum Usitatissimum-växten genom kallpressning.
Oljan har en lugnande effekt på t ex eksem, akne, irriterad och torr hud. Oljan är också bra efter solexponering.
Oljan är en väsentlig ingrediens i många krämer och geler, som är avsedda att återfukta och jämna ut huden.
Egenskaper: eksem, akne, irriterad och torr hud, celluliter, lindrar irritationer, mjukar upp och minskar inflammation.

Ekologisk Druvfröolja extraheras från fröna från druvan Vitis Vinifera genom kallpressning.
Druvolja är en naturlig källa till fettsyror, antioxidanter och vitamin E och F samt betakaroten.
Oljan används ofta inom den kulinariska och kosmetiska industrin på grund av dess värdefulla egenskaper.

Ekologisk hasselnötsolja extraheras från nöterna av Corylus Avellana-växten genom kallpressning.
Cirka. 2,5 kg hasselnötter för framställning av 1 liter olja. Oljan har en transparent till guldgul färg.
Den ekologiska hasselnötsoljan absorberas snabbt i huden.
Hjälper till att strama upp och återfukta huden.
Hasselnötsolja används ofta i hårvårdsprodukter.

Ekologisk hampfröolja tillverkas av fröna eller hela växten Cannabis Sativa genom kallpressning.
Hampafröolja är rik på essentiella fettsyror, kalcium och zink. Den höga koncentrationen av essentiella fettsyror i hampfröolja är det som gör den så speciell.
Hampafröolja har starka antiinflammatoriska egenskaper och är en kraftfull antioxidant.
Det är till stor hjälp vid eksem, infektioner, akne och andra hudproblem.

Ekologisk jojobaolja är av högsta kvalitet och 100% ren.
Den ger utmärkt fukt och vård till huden och har en mjukgörande effekt.
Jojobaolja har naturliga antiinflammatoriska egenskaper.
Jojobaolja är lämplig att använda med eterisk olja för t ex aromaterapi eller parfym där den fungerar som basolja.
Hudtyp: torr, känslig eller mogen hud.

Ekologisk Karanjaolja extraheras från fröna från Pongamia Glabra-trädet genom kallpressning.
Oljan har en ljusgul till gul färg.
Karanjaolja har utmärkta rengörande och antiseptiska egenskaper för huden.
Lämplig för att lindra t ex eksem, psoriasis, akne och mjäll.
Karanjaolja är antiseptisk, läkande, renande och antiparasitisk.
Riktigt bra för mogen och åldrande hud.

Ekologisk Macadamiaolja tillverkas av nötter från växten Macadamia Ternifolia genom kallpressning.
Oljan har en ljusgul färg och en söt doft. Dess struktur ligger mycket nära människans talg och på grund av detta absorberas den snabbt och får inte huden att se fet ut.
Oljan har utmärkta återfuktande egenskaper och är mycket lämplig för torr och mogen hud, då den hjälper till att släta ut, göra huden mer elastisk och ger en fräsch look.
Det är bra mot solbränna och ärr.
Det är också bra för håret, så det ser friskt och välvårdat ut.

Ekologisk Meadowfoam Seed oil är en skonsam olja som har utmärkta fuktgivande och skyddande egenskaper för huden.
En extremt motståndskraftig olja mot oxidation och som innehåller komponenter som hämmar kollagennedbrytande enzymer i huden.
Med sin rika konsistens hjälper den till att bilda en barriär för att behålla hudens naturliga fukt, vilket förhindrar uttorkning av huden.

Ekologisk Neem-olja extraheras från nötterna från Melia Azadirachta-växten genom kallpressning.
Oljan har gyllengul till orange färg och en stark, karaktäristisk arom med en ton av nötter och vitlök.
Det används också inom kosmetikasektorn för tillverkning av tvål, handkrämer och olika hårprodukter.
Oljan är mycket populär inom Ayurveda för att behandla olika hudinflammationer och för att öka kollagenproduktionen i huden samt för problemhud.

Ekologisk olivolja utvinns från frukten av Olea Europaea-växten genom kallpressning.
Den har en gulgrön färg och en kryddig doft.
Den ekologiska olivoljan kan användas individuellt eller som en förening i hemgjord kosmetika, speciellt för vård av torr och mogen hud.
Många kroppsprodukter innehåller olivolja som ett starkt återfuktande och närande medel.
Oljan kan användas ensam och den absorberas snabbt av huden. Är även mycket lämplig som hårolja, oljan ger ett friskt och vackert hår.

Ekologisk granatäppleolja är rik på vitamin C och essentiella antioxidanter, som har en energigivande och stimulerande effekt på hud och hårbotten.
Granatäpplefröolja innehåller en sällsynt essentiell fettsyra känd som punicinsyra (även kallad omega 5) som har visat sig lindra och minska förekomsten av inflammation, stödja kollagenfibrer och främja elasticitet.
Granatäppleolja förbättrar uppkomsten av skadad hud och ärr.

Ekologisk pumpafröolja tillverkas av frön från Cucurbita Pepo-växten genom kallpressning.
Oljan är en utmärkt källa till essentiella fettsyror Omega 6 och 9, vitamin A, E och B samt zink.
Den har många fördelar för huden inklusive återfuktning, elasticiteten i den förbättrande huden och sedan har den ett högt innehåll av antioxidant och är en effektiv vård mot åldrande av huden samt förbättrar hudens blodcirkulation.
Grekisk kärnolja är också en bra hjälp mot akne.

Ekologisk Rice Slide-olja utvinns från grodden av risets inre.
Den innehåller en stor andel fettsyror, som är rika på Omega 3 och 9, vitamin E och Gama Oryzanol.
Riskliolja har använts i århundraden för att rengöra, mjukgöra, återfukta, lugna, ge näring och jämna ut huden.
Den näringsrika sammansättningen av olja är känd för att stödja cirkulationen i huden och därigenom förbättra hudens hy.
Oljan lindrar och minimerar även förekomsten av ev. mörka ringar och svullnader runt ögonområdet och tillför förnyad lyster till huden.
Innehållet av ferulsyra i oljan har egenskapen att det potentiellt ökar hårväxten och den allmänna hälsan i hårbotten.

Ekologisk nyponolja (Rosehip) är gjord av fröna från Rosa Canina-planen, som kommer från Alteya Organics ekocertifierade gårdar i Bulgarien och tillverkas genom kallpressning.
Nyponolja är en utmärkt hudfuktighetskräm och har en hög absorptionsnivå, den tränger djupt in i huden och bevarar hudens fuktnivå.
Ekologisk nyponolja är en av de bästa anti-rynkoljorna, och kan appliceras rent direkt på huden.
Den är också mycket lämplig som ansiktsolja, kroppsolja, massageolja, mot bristningar och kan användas hemmagjorda ansikts- och kroppsvårdsprodukter
Hudtyp: torr, normal och mogen hud.

Ekologisk Sancha Inchi oil är en kallpressad lättviktsolja med fantastiska fuktgivande egenskaper.
På grund av oljans unika profil av naturligt förekommande komponenter som omega-3 och omega-6 fettsyror och vitamin E är den bra för att ge näring till både hud och hår.
Sancha Inchi-olja är rik på essentiella antioxidanter och har en lätt söt doft.
Oljan kan med fördel användas för både hud och hår.
Lämplig för känslig, irriterad eller oren hud.
Den absorberas snabbt i huden och ger långvarig fukt.

Ekologisk safflorolja (tistelolja) har det rikaste innehållet av fleromättade fettsyror bland bärar-/botaniska oljor.
Oljan lindrar hudens textur och ton, samtidigt som den lindrar irritation och torrhet.
Den är särskilt lämplig för att återfukta och ge näring till torr eller acnebenägen hud, eftersom den har en icke-fet konsistens och absorberas snabbt utan att täppa till porerna.
Tistelolja kan användas i dina egna hudvårdsformuleringar (DIY) eller som en olja ensam.
Lämplig för alla hudtyper, inklusive känslig och aknebenägen hud.

Ekologisk sötmandelolja (sötmandel) extraheras, genom kallpressning, från kärnan av stenen från frukterna av Prunus Dulcis.
Oljan har sedan urminnes tider använts för hud-, hår- och skönhetsvård.
Mandelolja är rik på vitamin A och E, proteiner, mineraler och fettsyror.
Ekologisk sötmandelolja absorberas snabbt och jämnar ut huden.
Den har en mycket bra effekt på torr, känslig och mogen hud. Det lindrar inflammation och irritation, stimulerar kollagen och ökar elastisk produktion.
Bio söt mandelolja är lämplig för massage.
Det är en av de mest kraftfulla naturliga stimulanserna för hårväxt.
Ekologisk Tamanuolja, även kallad det gröna guldet har varit känt i århundraden och använts mot olika hud- och hårsjukdomar.
Den stimulerande oljan främjar hudens elasticitet så att den framstår som yngre, lenare och mjukare.
Den återfuktar även torrt och skadat hår och används för att stödja hårväxt och vitalitet i håret.
Oljan har en djup doft och djärv mörk färg och kan därigenom ändra färg och arom på dina kosmetiska skapelser

Ekologisk vetegroddsolja utvinns från bakterierna från Triticum Vulgare-växten genom kallpressning.
Det är en av oljorna med den absolut tjockaste konsistensen.
Oljan är mycket närande för den torra och mogna huden och är rik på vitamin E, mineraler, makro- och mikroelement och därför har den en mycket karakteristisk doft.
Vetegroddsoljan är extremt lämplig för ögonområdet.
Oljan lindrar även kluvna toppar.
Den används som bärarolja då den stabiliserar de eteriska oljorna och gör att de håller längre.

Ekologisk arganolja utvinns från trädet Argania spinoza som bara växer i Marocko.
Cirka 80 kg arganötter används för att producera 1 liter arganolja.
Oljan har extremt värdefulla egenskaper.
Den innehåller vitamin A och E samt Omega 6. Är lämplig för behandling av hudinfektioner, insektsbett, hudutslag.
Oljan främjar regenereringen av hudceller.

Ingen kommentar / Inga kommentarer
Skriv din kommentar